Finalist Bathroom Design Award

back to 2009
 

Located at the end of a private cul-de-sac the client's brief was for a large two story family home that provided good indoor and outdoor spaces to cater for their growing family. The section was north facing and tapered to a narrow street frontage so the house was kept back on the site to utilise the wider part of the site. This helped keep the house back from the street and gave an expansive front yard.

The house is clad in render brick with plaster over and mixed with Hardies Linea board to accentuate the two story bays to the north elevation. The roof is mono-pitched to keep the clean contemporary lines.

The two living spaces, separated by back to back Escea fires, and the dining area are located on the ground floor to allow access directly out onto the courtyards while the first floor houses the family bedrooms. The garage is single story and links to the house through the main entry area.

Glass elements feature strongly through the house (due to the client's involvement in the glass industry) and features a glass floor over a sunken pebble garden in the entry, a glazed floor panel within the upper deck and glass sliding door between the living areas.

While budget was not a dominant factor the design and flow of the house were and the finished result satisfied all of the client's requirements while giving them an end result that they are proud to call home.